Article_Top_970x250

POŽAR U POLICIJSKOJ UPRAVI Trojica policajaca i migrant povrijeđeni u Velikoj Kladuši

CRNA KRONIKA

POŽAR U POLICIJSKOJ UPRAVI Trojica policajaca i migrant povrijeđeni u Velikoj Kladuši

pro 03, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: RAS Srbija

U Policijskoj upravi u Velikoj Kladuši sinoć je izbio požar prilikom kojeg su teško povrijeđeni jedan migrant i tri policajca.

Sinoć oko 20 sati dvojica migranata su lišena slobode u Velikoj Kladuši zbog kaznenog djela krađe, potvrđeno je za Klix u MUP-u USŽ. S obzirom na to da su bili u alkoholiziranom stanju i odbijali svaki vid suradnje s policijskim službenicima, migranti su smješteni u dvije pritvorske jedinice u Policijskoj upravi u Velikoj Kladuši.

– Oko 21:00 policijski službenici su primijetili da je došlo do požara u jednoj od pritvorskih jedinica u kojoj se nalazi migrant. Prilikom lokaliziranja požara tri naša službenika su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je migrant koje se nalazio u pritvorskoj jedinici zadobio teške tjelesne povrede – kazala je Snežana Galić, portparolka MUP-a USŽ.

Kako se saznaje, migrant je zadobio teške opekotine i nalazi se na liječenje u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, dok su trojica policajaca povrijeđena usljed udisanja dima.

Požar u Policijskoj upravi su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša oko 21.30, a trenutno su u tijeku uviđajne radnje, nakon kojih će biti poznato više informacija o njegovim uzrocima.

Dnevnik.ba