Article_Top_970x250

Požar u pariškoj katedrali službeno se tretira kao nesreća

notre dame

Požar u pariškoj katedrali službeno se tretira kao nesreća

tra 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Požar u pariškoj katedrali Notre Dame je bio nesretan slučaj - rekao je francuski tužitelj koji vodi istragu o nemilim događajima u Parizu. Dodao je da požar nije podmetnut i da se sigurno ne radi o namjernom paležu, prenosi Jutarnji list.

- Ova istraga je izrazito opsežna i komplicirana i trenutačno u njoj sudjeluje 50 ljudi. Svi favoriziramo teoriju da je požar izazvan nesretnim slučajem - rekao je Remy Heitz.

Vatrogasci u utorak gase ostatke vatre u crkvi Notre-Dame, a vlasti su pokrenule istragu o ogromnom požaru koji je u ponedjeljak navečer izbio na toj katedrali u srcu Pariza, uništivši njezin krov i toranj.

Stotine vatrogasaca borilo se s vatrom koja je uništila krov i urušila osam stoljeća star toranj katedrale. Požar je trajao osam sati prije no što je stavljen pod kontrolu te su spašeni zvonici i vanjski zidovi.

Vatra tinja i dalje unutar zgrade, a bit će potrebna provjera stanja ostatka građevine, kazao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Laurent Nunez.

Ured pariškog tužitelja objavio je da je započeo istragu o požaru. Nekoliko policijskih izvora otkrilo je da rade pod pretpostavkom da je vatra bila nesretni slučaj.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250