StoryEditor

Požar prijeti Mostaru: Čeka se pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH, gori minirano područje

Piše D  /  10.04.2020., 11:04h

Trenutno gori dio terena na kojem je više lokaliteta i danas pod minama zaostalim iz proteklog rata. Vatra se tijekom noći približila naselju Kuti-Livač.

Vatra je na sreću i dalje dovoljno daleko od kuća da bi se širila panika, dok iz Profesionalne vatrogasne brigade Mostar najavljuju skoro djelovanje i to u suradnji s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

"Trenutno smo u ‘stand by‘ poziciji. Vatra je u miniranom dijelu planine i mi čekamo da se eventualno približi naseljima pa da reagiramo. Još prije tri dana uputili smo zahtjev Oružanim snagama za djelovanje helikopterom, ali dosad pomoć nije pristigla. Obaviješteni smo da su prioriteti u Prozor-Rami i Tuzli, gdje je situacija dosta teža. Vjerojatno ćemo mi danas doći na red", rekao je za AA zamjenik zapovjednika PVB Mostar Dragan Velagić.

U pomoć vatrogascima Mostara priteklo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Rujište, a pomoć su u slučaju potrebe najavila još neka društva u ovom dijelu zemlje.

"Moram podsjetiti javnost da u ovom trenutku imamo još nekoliko aktivnih požara. Gori u naselju Bišina, zatim na Čvrsnici te u južnom dijelu Mostara. Danas tijekom dana bismo sve mogli staviti pod kontrolu", dodaje Velagić.

Na kraju je istaknuo i kako pandemija koronavirusa nije utjecala na rad vatrogasaca.

Svi oni uredno dolaze na posao i idu na teren, ali uz maksimalno poštivanje higijensko-epidemioloških mjera i dezinfekciju svih automobila i rekvizita za rad, prenosi Anadolija.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:04