StoryEditor
požari u hrvatskoj

Požar na Hvaru je lokaliziran, stigli vatrogasci iz Splita. Poginuo muškarac

Piše desk  /  08.08.2022., 08:56h

Požar koji je jučer oko 13 sati buknuo na otoku Hvaru, između mjesta Dola i Vrbanja, je lokaliziran. Potvrdio je to jutros zapovjednik DVD-a Hvar Nikola Škare za N1 i dodao da je situacija na požarištu dobra.

“Uhvatili smo ga sa svih strana, sad je sanacija u tijeku”, rekao je Škare.

Na terenu su svi otočki vatrogasci, oko 40 ljudi i deset vozila, a u pomoć im je došlo još 20 vatrogasaca s kopna. Kanaderi više nisu potrebni. 

Izgorjelo desetak hektara šume

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice objavili su da je požar lokaliziran u 7 sati, te da dolazi do smjene vatrogasaca na terenu, a u pomoć su došli vatrogasci s kopna s dva vozila iz Splitsko-dalmatinske županije.

Izgorjelo je desetak hektara guste borove šume, a u jednom su trenutku bile ugrožene i kuće. Jedan je mještanin poginuo dok je od vatre pokušavao spasiti stroj.

Poginuo muškarac dok je pokušavao spasiti bager

Zapovjednik DVD-a Hvar Nikola Škare rekao je sinoć Hini da požar još nije pod nadzorom s obzirom na to da je još uvijek gorjelo na zapadnoj strani.

Požar je buknuo u 12:50 na području Dol-Vrbanj na Hvaru, gdje se zapalila gusta borova šuma. U jednom trenutku vatra se približila kućama, zbog čega je jedan mještanin pokušao spasiti bager te smrtno stradao.

Vatrogascima, kojih je u jednom trenutku bilo 55 s 15 vozila i svi mahom s otoka, pomagale su i zračne snage. U jednom su se trenutku s vatrom borila i tri kanadera te dva air tractora.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:39