Article_Top_970x250

POVRATAK PERE GUDELJA: 100 MILIJUNA KM ulaže u neviđeni kompleks u BiH

gospodarstvo

POVRATAK PERE GUDELJA: 100 MILIJUNA KM ulaže u neviđeni kompleks u BiH

kol 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Općinsko vijeće Travnik prihvatilo je Prijedlog odluke o aktiviranju Centralne razvojne subzone (CRS) na području Vlašića. Time je načinjen korak ka investiciji vrijednoj više od 100 milijuna KM koju na Vlašiću namjerava realizirati kompanija Mali Fis u vlasništvu poznatog bh. poduzetnika Pere Gudelja.

Ovu informaciju potvrdila je predsjedateljica Općinskog vijeća Vlatka Lukić, a prema njenim riječima, investicija će biti realizirana na lokaciji Mudrike, piše Biznisinfo.ba.

Mali Fis d.o.o. Vitez namjerava u zoni Mudrike-Rakite graditi novi kompleks koji bi se sastojao od turističko-ugostiteljskog kompleksa, proizvodnje zdrave hrane, izgradnje štala za uzgoj životinja i drugo, a sve u svrhu proširenja turističkih i ugostiteljskih sadržaja na ovoj bosanskohercegovačkoj planini.

Konkretno su predloženi sadržaji i površine ljetne rekreacije, odnosno nordijskog skijanja na prostorima Mudrika i Šišave, golf kompleks i novi smještajni kapaciteti na prostoru Šišave, vidljivo je iz Obrazloženja koje je u posjedu našeg portala.

Lista konkretnih prijedloga koji će biti predmet realizacije investicije je opsežna, a obuhvata varijetete tipova smještajnih kapaciteta vikend i apartmanskih naselja, hotela visoke kategorije kao i Vlašićkog sela. Planirane su i površine sa objektima za sport i rekreaciju kao i površine sa objektima za trgovinu i ugostiteljstvo sa pratećim sadržajima.

Mali Fis je kod nadležne službe već podnio zahtjev za izdavanje potrebnih odobrenja za hotelski kompleks sa bazenom i welness centrom u funkciji zdravstvenog turizma.

Gudelj je investiciju najavio krajem prošle godine.

Dnevnik.ba