StoryEditor

Povjesničar Ante Nazor: ‘Uopće ne želim komentirati Milanovića, bitni su branitelji‘

Piše D  /  01.05.2020., 07:05h

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u petak je u Okučanima napustio obilježavanje obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak jer je u povorci vidio majicu s porukom "Za dom spremni", ali i na službenom državnom vijencu koji je položen u spomen palim žrtvama

"To je namjerna provokacija. Ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj", kazao je Milanović.

Incident u Okučanima komentirao je i povjesničar Ante Nazor, kazavši kako hrvatski predsjednik nije postupio ispravno.

Na pitanje smatra li da je predsjednik Zoran Milanović dobro postupio, povjesničar Ante Nazor odgovara jednostavno; “ naravno da nije” te je još  kazao kako današnji postupak Milanovića uopće ne želi komentirati.

"Nije dobro to što je učinio, ali danas pozornost prije svega zaslužuju operacija Bljesak i poginuli hrvatski branitelji i civili. Želim o tome danas govoriti", zaključio je Nazor.

Spomenimo i to kako je Milanović poručio da ubuduće neće sudjelovati na bilo kakvom događaju na kojem će biti sličnih spornih situacija.

On je, podsjetimo, u Okučanima trebao zajedničkim vijencem i paljenjem svijeća s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem odati počast poginulima u operaciji "Bljesak", kojom je nakon četiri godine okupacije u Domovinskom ratu oslobođena zapadna Slavonija.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:58