Article_Top_970x250

Povijesni sastanak Hajduka i HNS-a u ponedjeljak u Splitu

isprika splićanima?

Povijesni sastanak Hajduka i HNS-a u ponedjeljak u Splitu

lip 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Tema je, dakako, utakmica Hrvatske i Mađarske na Poljudu 10. listopada. Grad Split ju je prihvatio, jedini je zahtjev s njihove strane da se HNS ispriča za 20 godina ignoriranja i podcjenjivanja Splita.

Hrvatski nogometni savez, Grad Split i Hajduk u ponedjeljak će u Splitu održati povijesni sastanak. Povijesni jer čelnici Saveza godinama nisu bili na sastanku u Splitu.

Nastavak je to komunikacije kao jedinog prihvatljivog načina rješavanja nesuglasica između HNS-a i Hajduka.

Tema je, dakako, utakmica Hrvatske i Mađarske na Poljudu 10. listopada. Grad Split ju je prihvatio, jedini je zahtjev s njihove strane da se HNS ispriča za 20 godina ignoriranja i podcjenjivanja Splita. Taj je zahtjev potpuno na mjestu i Šukeru, Kustiću i društvu ne bi smio biti problem ispričati se za pogreške svojih prethodnika.

Dotaknut će se, dakako, i Hajdukovih zahtjeva prema savezu. Iako oni nemaju izravne veze s dolaskom "vatrenih" na Poljud. Ali u konstruktivnoj raspravi i to će biti na dnevnom redu.

No, najvažnije je da se reprezentacija napokon vraća u Split. Na radost Zlatka Dalića, igrača i navijača.

- Nekoliko sam puta naglasio kako bih volio da se ta utakmica igra u Splitu. Znam da bi nas dočekao pun Poljud, došli bi navijači iz Dalmacije i Hercegovine - rekao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Cjelokupna situacija je prilično tužna jer je običnom čovjeku neshvatljivo to sjeme politike koje je usađeno u sport. Što nekom djetetu koje širom otvorenih očiju s osmijehom na licu gleda Luku Modrića i Ivana Rakitića znači prepirka između Sjevera i Juga?

Nije li žalosno da isto to dijete ne može uživo pogledati svoje idole iz reprezentacije zbog politike?

Vremena se mijenjaju pa je i danas situacija drugačija nego što je bila prije nekoliko godina. U HNS-u više nema Zdravka Mamića, nema ni Damira Vrbanovića, neki drugi ljudi sjede u komisiji i nema razloga da se utakmica na Poljudu ne održi.

Ovaj sastanak, uz najbolju volju prisutnih, mogao bi promijeniti moderni hrvatski nogomet. Glasamo za, protiv nije opcija, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba