StoryEditor

Potvrđeni rezultati za Dom naroda FBiH do kraja sljedećeg tjedna

Piše D  /  06.02.2019., 03:02h

Ona je podsjetila da je SIP BiH do danas utvrdio rezultate i dodijelio mandate izaslanicima iz pet županija za Dom naroda FBiH i to iz Županije Sarajevo, Posavske županije, Unsko-sanske županije, Tuzlanske županije i Zapadnohercegovačke županije, prenosi Vijesti.ba

Dostavljeni su i rezultati izbora izaslanika iz Srednjobosanske i Bosansko-podrinjske županije, a planirano je SIP BiH na sutrašnjoj sjednici utvrdi rezultate i dodijeli mandate izaslanicima iz ove dvije županije

"Iz medija vidimo da je Skupština HNŽ danas provela izbor izaslanika, te da je za sutra zakazana Skupština ZDŽ, a u petak Skupština Županije 10. Ukoliko stvari budu tekle ovom dinamikom, do kraja tjedna ćemo iz svih županija imati provedene izbore", navela je Pirić.

Kada SIP BiH dobije rezultate izbora izaslanika iz svih župnaija, uslijediće potvrživanje njihovih mandata. Time će biti zavrđen prvi krug.

"Potom će uslijediti drugi krug raspodjele mandata i to onih mandata gdje u prvom krugu nije bilo moguće popuniti iz određenog naroda iz određene županija, jer u toj županiji nije bilo izabranih iz tog naroda, pa se onda to popunjava iz županija gdje ih ima izabranih", dodala je glasnogovornica SIP-a BiH.

Ona je napomenula da postoji pravo žalbe na odluku SIP-a BiH o utvrđivanju rezultata i da je rok za to dva dana.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:06