Article_Top_970x250

Potvrđena optužnica protiv Livnjaka zbog prodaje i posjedovanja marihuane

kazneno djelo

Potvrđena optužnica protiv Livnjaka zbog prodaje i posjedovanja marihuane

ruj 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Općinski sud u Livnu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva u Livnu protiv 21-godišnjeg D. P. iz Livna zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optuženom se 21-godišnjaku stavlja na teret da je u vremenskom periodu od petog mjeseca 2018. godine do travnja 2019. godine u svojoj obiteljskoj kući u Domobranskoj ulici u Livnu, određenim osobama u više navrata prodavao opojnu drogu - marihuanu, koju je prethodno nabavljao na nepoznatom narko tržištu, na način da bi ga uživatelji opojnih droga pozivali na mobitel preko kojeg bi dogovarali kupovinu opojne droge, odnosno količinu, cijenu i mjesta primopredaje.

U optužnici se, također, navodi da je kod optuženog 2. travnja 2019. godine, na autobusnom kolodvoru u Livnu, prilikom izlaska iz autobusa i policijske kontrole, u ruksaku koji je D. P. odbacio i počeo bježati, pronađeno 919,25 grama marihuane, koju je prethodno kupio na nepoznatom narko tržištu.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Livnu, protiv optuženog je u ranijem periodu, zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke bio određen i jednomjesečni pritvor.

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Livnu je za 18. listopada 2019. godine zakazao ročište na kojem će se optuženi izjasniti o krivnji u tom kaznenom predmetu, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Dnevnik.ba