StoryEditor
uhićenja

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad

Piše desk  /  09.05.2023., 12:16h

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa, priopćeno je iz Tužiteljstva KS.

Tereti se da je od ožujka 2020. do ožujka 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad. 

Za glavni pretres postupajući tužitelj predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinkse struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Podsjetimo, policija pretresa Općinu Stari Grad prema naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u suradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužitelja Sarajevskog i Državnog tužiteljstva, pripadnici Uprave policije MUP-a KS vrše pretrese na više lokacija na području KS.

Podsjetimo, akcija “Start” se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal i zloupotrebe u višemilijunskim iznosima, a aktivnosti se provode na više od 20 lokacija.

Nakon okončanja aktivnosti na terenu, postupajući tužitelji donijet će odluku o daljim aktivnostima, prema svim osumnjičenima u predmetu.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 22:15