StoryEditor

Potvrđena optužnica protiv bračnog para iz Gruda zbog ubojstva novorođenčeta

Piše D  /  07.12.2018., 06:12h

Županijski sud u Mostaru je, kako saznajemo, potvrdio optužnicu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županija kojom se Mile Šimić (56) i Mladenka Šimić (28) iz Dragićine kod Gruda terete za ubojstvo svog tek rođenog muškog djeteta.

Kako je potvrđeno za Dnevni avaz iz Tužiteljstva HNŽ, ovaj bračni par optužen je da je 6. Rujna ove godine počinio ovo gnusno djelo.

Javnost je, podsjetimo, ostala šokirana nakon saznanja o tome da je 12. rujna na lokalitetu Kobilovača kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u žbunje i šipražje, u provaliju pored ceste prema Čitluku.

Prvooptuženi Mile Šimić došao je u Mostar po suprugu koja se porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubojstva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a Mile je uzeo korpu s novorođenčetom te je bacio u provaliju.

Novorođenče je, prema optužnici, uslijed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave. Uslijed tih ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno sa djecom zaputili se kući.

Također, Šimiću je produžen pritvor, koji  može trajati do izricanja presude ili nove sudske odluke. Djeca ovog bračnog para smještena su u „Majčino selo“ u Međugorje.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:17