StoryEditor
ejup ganić i drugi

Potvrđena optužnica protiv 10 osoba za zločin u Dobrovoljačkoj

Piše desk  /  12.05.2022., 14:55h
“Optužnica je u cijelosti potvrđena”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužnica je potvrđena protiv Ejupa Ganića, Zaima Backovića, Hamida Bakhta, Hasana Efendića, Fikreta Muslimovića, Jusufa Pušine, Bakira Alispahića, Enesa Bezdroba, Ismeta Dahića i Mahira Žišeka.

“Optužnica je u cijelosti potvrđena”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenose Nezavisne novine.

Podsjetimo, u ovom predmetu Tužiteljstvo BiH je predložilo ispitivanje 277 svjedoka i nekoliko vještaka, kao izvođenje više od 500 materijalnih dokaza. 

“Optuženi se terete da su planirali, poticali i napali nebranjenu mješovitu kolonu vojnika i civila uposlenih u bivšoj JNA, u pratnji mirovnih snaga UN-a, te propustili spriječiti ubijanje i ranjavanje vojnika i civila, propustivši kazniti počinitelje. Ubojstva i ranjavanja, mučeni i nečovječno postupani prema zarobljenim vojnicima, nisu spriječili niti kaznili počinitelje, kao ni pomogli počiniteljima nakon zločina”, priopćeno je ranije iz Tužiteljstva BiH.

Optužnica Tužiteljstva BiH odnosi se na događaje od 3. svibnja 1992. godine, a kako je priopćeno, prikupljeni su dokazi o stradanju osam ubijenih žrtava s utvrđenim identitetom, među kojima su bili civili i hitna pomoć, zatim ranjene 24 osobe, a zarobivši desetke vojnika i civila koji su bili mučeni i zlostavljani.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 12:23