StoryEditor

Potvrđen novi saziv Vijeća ministara

Piše D  /  23.12.2019., 07:12h

Nakon potvrđivanja imenovanja u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine, imenovani članovi Vijeća ministara predvođeni predsjedateljem ove institucije Zoranom Tegeltijom položili su zakletvu.

Za ministra inozemnih poslova imenovana je Bisera Turković, ministra vanjske trgovine i gospodarskih odnosa Staša Košarac, ministra financija i trezora Vjekoslav Bevavda, ministra komunikacija i transporta Vojin Mitrović te ministra civilnih poslova Ankic Gudeljević, prenosi Fena.

Za ministra pravde imenovan je Јosip Grubeša, ministra sigurnosti Fahrudin Radončić, te Sifet Podžić za ministra obrane.

Јosip Brkić imenovan je za zamjenika ministra vanjskih poslova, Ljiljana Lovrić za zamjenika ministra vanjske trgovine i gospodarskih odnosa, Hazim Rančić za zamjenika ministra financija i trezora, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, a Siniša Ilić za zamjenika ministra civilnih poslova.

Za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice imenovan je Dževad Mahmutović, za zamjenika ministra pravde Nezir Pivić, za zamjenika ministra obrane Mijo Krešić i za zamjenika ministra obrane Mirko Okolić.

Za zamjenike predsjedavatelja Vijeća ministara imenovani su Bevanda i Turkovićeva.

Preostalo je da budu imenovani ministar za ljudska prava i izbjeglice, te zamjenik ministra sigurnosti kako bi Vijee ministara bilo kompletano.

Ovim je zaključena hitna sjednica Zastupničkog doma, nakon koje bi Vijeće ministara trebalo održati svoju prvu sjednicu u novom sastavu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:52