StoryEditor

Potresna priča hrvatskih pomoraca: U krivom trenutku na krivom brodu

Piše D  /  19.11.2018., 10:11h

Zbog toga su zadnjih 16 mjeseci proveli u španjolskom zatvoru. No, kako sami kažu, tamo su završili "ni krivi ni dužni", pišu Vijesti.hr.

- Nisam imao druge mogućnosti nego ‘navegat‘. Nažalost, našao sam se u krivom trenutku na krivom brodu. Bio sam sa svim najvećim kriminalcima, bio sam broj u zatvoru - rekao je Nikola i dodao kako nije znao da se na brodu nalaze prazni kontejneri, a kamoli da ih je šest puno cigareta.

Njihov tegljač dobio je zadatak da brod koji se nalazio oko 50 nautičkih milja od Tunisa dovuku do Španjolske. On i ostatak posade proglašeni su krivima zbog šverca cigareta u vrijednosti 12 milijuna eura.

- Kad su nam oduzete sve stvari i sva ljudska prava, na trenutak sam uspio nazvati sestru i obavijestiti je da sam u zatvoru i da poduzme što je moguće - rekao je Tolja. Njegova sestra kontaktirala je Sindikat pomoraca i Ministarstvo vanjskih poslova te zajedno s njima radila sve što je mogla,.

-Jednom rečenicom, svi sve znaju, ali nitko ne poduzima ništa. Oni bi bili već vani prvi dan - rekla je Nikolina sestra Ana Bradaš.

Tolja ističe kako neće stati u dokazivanju nevinosti te da želi pravdu, zbog sebe i svoje djece. Ne zna kad će se vratiti na brod, no siguran je da za talijansku tvrtku za koju je radio, više neće raditi.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:04