Article_Top_970x250

Potres na Filipinima, počele stizati vjesti o žrtvama

6,4 po richteru

Potres na Filipinima, počele stizati vjesti o žrtvama

lis 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Potres jačine 6,4 koji je danas pogodio jug Filipina usmrtio je jedno dijete, a ozlijeđeno je više od dvadeset osoba, prenose mediji na temelju dojava lokalnih dužnosnika.

Vlada je počela primati izvješća dužnosnika s otoka Mindanao gdje je potres izazvao pukotine u zgradama i kućama, ljudi su u strahu napustili kuće, a nestalo je i električne struje. 

"Ravnatelj bolnice izvijestio je da je dijete poginulo u potresu", rekao je Reuel Limbungan, gradonačelnik grada Tulunan u pokrajini Sjeverni Cotabato. Dodao je da su još dvije osobe ozlijeđene.

Potres je pogodio i Davao, rodni grad predsjednika Rodriga Dutertea, a taj je grad jedan od najnapučenijih na Filipinima. 

"Jedna osoba je kritično"

U gradu Magsaysay u susjednoj pokrajini Južni Davao 20 osoba je ozlijeđeno pri urušavanju dijelova kuća i namještaja, rekao je lokalni dužnosnik i dodao da su mnoge kuće potpuno uništene. "Jedna je osoba u kritičnom stanju", rekao je Anthony Allada, predstavnik gradskog vijeća za informiranje.

U gradu M'lang u pokrajini Cotobato ozlijeđene su tri osobe, rekao je lokalni dužnosnik.

Potres, čija je magnituda u početku bila procijenjena na 6,7, dogodio se 69 kilometara sjever-sjeverozapadno od Generala Santosa na Mindanau u 11,37 sati GMT, objavio je Američki geološki zavod (USGS).

Ne očekuje se tsunami, ali postoji mogućnost novih potresa, objavile su filipinske vlasti.

Država Filipini nalazi se na geološki aktivnom Pacifičkom vatrenom prstenu te su potresi česti.

Dnevnik.ba

Tagovi: