Article_Top_970x250

Potraga i dalje traje, oglasili se iz kompanije Bourbon: "Zasad nema rezultata, ali poslali smo tri dodatna broda"

potonuće tegljača

Potraga i dalje traje, oglasili se iz kompanije Bourbon: "Zasad nema rezultata, ali poslali smo tri dodatna broda"

lis 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

F0TO: Bourbon Rhode

Tvrtka Bourbon u utorak je u večernjim satima u priopćenju opisala napore koje su toga dana poduzeli ne bi li locirali pomorce koji su nestali nakon potonuća tegljača Bourbon Rhode čiji je kapetan u trenutku nesreće bio Hrvat Dino Miškić, piše Morski.hr.

"Nakon izvješća dvojice pomoraca, koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak bili na brodu Alp Striker, o signalnim raketama koje su protumačili kao znak za nevolju, brod je odmah, u koordinaciji s kriznim stožerom CROSS Antili-Gvajane, postavio kurs za to područje. CROSS je pozvao 3 dodatna trgovačka plovila da promijene kurs i upute se na područje za koje se prijavljuje da je izvor signala. Također je zračnu potporu dobio od američkih vlasti zrakoplovom Hercules C-130, piše Morski.hr.

Pretražne operacije pod vodstvom Alp Strikera, u koje su uključene bespilotne letjelice, kao i operacije koje su izvela tri druga plovila, te prelet američkog zrakoplova Hercules C-130, u ovoj fazi nisu dali rezultata.

Krizni stožeri provode svoje akcije i BOURBON-ovi timovi svakodnevno pružaju podršku članovima posada Bourbon Rhode-a", stoji u priopćenju tvrtke Bourbon koje prenosi Morski.hr.

Tegljač Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea.

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon tjedan dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca. Na brodu ih je bilo ukupno 14, uključujući kapetana Dina Miškića koji nije pronađen.

Uz Miškića, na brodu su bili ukrajinski te po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Dnevnik.ba