Article_Top_970x250

Potpredsjednik HDZ-a: To što je Milanović napravio je sramotno, nije trebao niti dolaziti

reakcija

Potpredsjednik HDZ-a: To što je Milanović napravio je sramotno, nije trebao niti dolaziti

svibnja 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: faH

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić gostovao je u petak u RTL-u Danas. Komentirao je odlazak predsjednika RH Zorana Milanovića s obljetnice Bljeska u Okučanima.

‘’To što je Milanović napravio je potpuno sramotno, takve stvari izgovoriti, otići usred himne i tako omalovažiti 51 žrtvu koja je sudjelovala u oslobađanju zapadne Slavonije. Mislim da je ovo što je Zoran Milanović danas napravio presedan u ovih 30 godina politike’’, kazao je Anušić.

‘’HDZ je govorio u svoje ime, a Milorad Pupovac i Ivan Vrdoljak iznijeli su svoje stavove koje artikuliraju cijelo vrijeme’’, komentirao je Anušić.

‘’Nije bila greška protokola, ono što je bilo jest da su u protokolu bile ratne oznake HOS-a koji je sudjelovao u obrani RH, Milanović ih je 2015. stavio u mimohod u Zagrebu’’, podsjetio je potpredsjednik HDZ-a.

‘’To što je on učinio bilo je nepotrebno i ako nije imao namjeru odati počast svima poginulima, onda nije trebao niti dolaziti. Ovim činom je poslana poruka kojom je vraćeno u fokus ideološko i pitanje Domovinskog rata i to mjesecima pred izbore, sada kada Vlada vodi ozbiljnu bitku s gospodarstvom i epidemijom’’, rekao je Anušić, za RTL.

Dnevnik.ba