StoryEditor

Potpora Hrvatske Hrvatima u Bosanskoj Posavini povećana 300 posto

Piše D  /  15.05.2019., 02:05h

Kako je u srijedu izvijestio Središnji državni ured, Milas se u Orašju susreo s novim predsjednikom vlade Županije Posavske Đurom Topićem, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac te predsjednikom Skupštine Županije Posavske Blažom Župarićem.  

„U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života - od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kad vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju“, izjavio je državni tajnik Milas. Po njegovim riječima, radi se o "povećanju izdvojenih financijskih sredstava od preko 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije". To, po njegovim riječima, govori o kvaliteti projekata, ali i o tome da vlada RH prepoznaje potrebe Posavljaka koji su teško stradali tijekom Domovinskog rata, ali i tijekom 2014. godine za vrijeme velikih poplava. 

Milas je najavio nastavak programa potpore Hrvatima u Bosanskoj Posavini kako bi se oni tamo očuvali. 

"Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", rekao je hrvatski državni tajnik. 

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj državni tajnik Milas posjetio je franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život -  PUŽ“ te Mjesnu zajednicu Potočani gdje se gradi vodoopskrbni sustav uz potporu hrvatske vlade.  

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:45