Article_Top_970x250

Potpisano 78 ugovora za pomoć pri zapošljavanju povratnika u HNŽ

mostar

Potpisano 78 ugovora za pomoć pri zapošljavanju povratnika u HNŽ

kol 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor Uprave za prognane i izbjegle Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Kemal Isaković u srijedu su u Mostaru potpisali ugovore sa 78 povratnika s područja HNŽ-a s ciljem podrške zapošljavanju i samozapošljavanju u poljoprivredi.

Po riječima ministra Ramića, potpisani ugovori odnose se na dodjelu poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i priključaka te dodjelu opreme za proizvodnju u poljoprivredi, građevinskog materijala za obnovu i izgradnju stajskih i privrednih objekata i financijskih sredstava za nabavu stoke i druge opreme za održivost poljoprivrednog domaćinstva.

Ukupna vrijednost projekt je oko 360.000 maraka, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo 215.000 maraka, županijska Uprava za prognane i izbjegle 60.0000 maraka, dok su povratnici putem osobnog sufinanciranja izdvojili oko 81.000 maraka.

- Projekt je za nas značajan jer u njemu svi participiramo i mislim da je održiv zato što svi izdvajaju određena financijska sredstva. Značajan broj ljudi nije mogao biti obuhvaćen ovim programom jer nemamo dovoljno sredstava, tako da postoji potreba da se poveća iznos sredstava koja se izdvajaju s županijskog i federalnog nivoa kako bi proces povratka bio završen u neko skorije vrijeme, a ne da u ovom procesu ostanemo dvadeset-trideset godina - poručio je Ramić.

Dnevnik.ba