StoryEditor

Potpisani ugovori između Fondacije Mozaik i osam neformalnih grupa mladih iz Odžaka

Piše D  /  07.09.2018., 12:09h

Grupe koje su sudjelovale ove godine u BiH kampanji i osvojile veliki broj glasova, te time osigurale financiranje projekata su: “ Volontiram za sport” ukupna vrijednost 3.200 KM ( a članovi grupe koji su sudjelovali na izradi projekta: Danijela Ćutunić, Ivan Bilušić, Josip Blažević),” Dječiji šareni svijet” ukupna vrijednost 2.800 KM ( članovi na projektu su Ilija Ćutunić, Mato Blažević, Vladimir Blažević, Kristijan Ggrgić), “ Kutak za užitak” ukupna vrijednost 2.600 ( članovi na projektu su Jelena Mašić, Šimo Grgić, Matej Grgić ), “ Sportom do zdravlja” ukupna vrijednost 3.300KM, ( članovi na projektu su Stipo Grgić, Ružica Grgić, Ivanka Ćutunić ), “Omladinski klub “ ukupna vrijednost 2.950 KM, ( članovi na projektu su Pavo Grgić, Josip Grgić, Mato Udovčić), “Mjesni dom Potočani” ukupna vrijednost 3.400 KM, ( članovi na projektu su Marko Grgić, Jelena Grgić, Pejo Ćutunić )” Učionica na otvorenom” ukupna vrijednost 3.000 KM, (članovi na projektu su Melisa Horosković, Anita Radić, Selma Ahmetović, Sabaheta Brkić, Sanja Antunović, Anel Ahmetović),” Funkcionalni trening” ukupna vrijednost 2.100 KM, ( članovi na projektu su Adnan Šaldić, Adnan Ahmetović, Emina Salkić, Matej Jurišić, Josip Ambrozić).

Ukupna vrijednost pomenutih projekata iznosi 23.350 KM od čega općina sufinancira 11.450 KM, a Fondacija Mozaik 11.900 KM.

Čestitke mladima i želje za uspješnom realizacijom projekata uputio je općinski načelnik Jakov Ivanković.

Fondacija Mozaik već godinama s mladima radi na kreiranju dobre ekonomije u BiH, a u zadnjih deset godina je kroz program omladinske banke podržala društveno inovativne projekte neformalnih grupa mladih širom BiH. Podržano je ukupno 1.735 projekata u kojima je sudjelovalo 20.935 mladih poduzetnih volontera i volonterki.

Od travnja 2018. godine Mozaik je omogućio mladima u BiH i partnerima da budu uključeni u LONAC- regionalnu online/offline zajednicu za poduzetništvo i aktivizam u koju je trenutno uključeno više od 6.000 članova i članica. Ovom zajednicom Fondacija Mozaik želi mladima ponuditi brži i efikasiji način apliciranja na inovativne projekte od šireg društvenog značaja, pružiti priliku za pokretanje mikro ili društvenog biznisa, kao i investiciju za prototip.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 18:15