StoryEditor

Potpisan ugovor za rekonstrukciju XIV. ulice u Orašju

Piše D  /  06.07.2018., 04:07h

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić u petak je u Orašju s općinskim načelnikom Stankom Vincetićem potpisao ugovor za realizaciju dijela projekta rekonstrukcije XIV. ulice u ovoj općini.

Sredstva za obnovu dijela ulice u iznosu od 50.000 maraka osiguralo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u Proračunu za 2018. godinu s pozicije namijenjene za obnovu i sanaciju infrastrukture na području cijele Bosne i Hercegovine, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH, prenosi Fena.

Ministar Ramić je istaknuo važnost ovog programa čija je svrha stvaranje neophodnih preduvjeta za održivost povratka.

- Očekivani rezultati ovih projekata i procjena mjerljivih efekata idu u prilog stvaranju preduvjeta za kvalitetniji i sadržajniji život povratnika u mjestu povratka. Posebno nam je drago da je dobra suradnja povratničke zajednice i općine, a što je od velikog značaja za povratnike u Posavinu. Stoga naša podrška neće izostati i za buduće projekte koji budu dolazili s ovog područja - kazao je Ramić.

Inače, ovo je jedan od ukupno 33 odobrena projekta na području sve tri općine Posavske županije za programe pomoći održivog povratka, izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka, a za koje je resorno ministarstvo osiguralo sredstva u Proračunu za 2018. godinu.

Program za obnovu i izgradnju infrastrukture u povratničkim sredinama spomenuto ministarstvo provodi putem javnog poziva, a podrazumijeva sufinanciranje općina, zajednica ili donatora. Tako su svi aplikanti uz zahtjev imali obvezu dostaviti izjavu o spremnosti za sufinanciranje pojedinačnih projekata u procentualnom iznosu od ukupne vrijednosti projekta.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:09