Article_Top_970x250

Potpisan ugovor o izgradnji Graničnog prijelaza Svilaj vrijedan gotovo 19 milijuna KM

na koridoru 5c

Potpisan ugovor o izgradnji Graničnog prijelaza Svilaj vrijedan gotovo 19 milijuna KM

ožu 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: UNO BiH

Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM s PDV-om, a rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana

Potpisan je ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999,35 KM.

Granični prijelaz Svilaj nalazi se na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru 5 C.

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj potpisan je danas između Uprave za neizravno oporezivanje i konzorcija NISKOGRADNJA d.o.o. Laktaši , ALFA TERM d.o.o. Mostar i TEHTON d.o.o. Banja Luka. Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM s PDV-om, a rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana.

U narednom periodu očekujemo potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, a odabrani vršitelj nadzora je Design & QC d.o.o. Sarajevo.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj  granici Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 m2. Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imat će četiri traka na ulazu u BiH i tri traka na izlazu iz BiH.

U sklopu novog graničnog prijelaza bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za neizravno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekt za smještaj špeditera i banke. Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekt za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

Dnevnik.ba