Article_Top_970x250

Potpisan Sporazum o financiranju izgradnje mosta preko rijeke Usore

300.000 km

Potpisan Sporazum o financiranju izgradnje mosta preko rijeke Usore

ruj 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Općini Usora dodijeljena su sredstva u iznosu od 300.000 KM od strane Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine za financiranje Glavnog projekta izgradnje novog mosta preko rijeke Usore na cesti Tešanjka – Sivša u mjestu Tešanjka, u općina Usora.

Sporazum o prijenosu sredstava kapitalnog granta Općini Usora za  projekt izgradnje novog mosta preko rijeke Usore potpisali su u ime Ministarstva, ministar Ismir Jusko i u ime Općine Usora, Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije, na temelju ovlasti Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić. 

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je na ovaj način iskazalo svoju potporu izgradnji cestovne infrastrukture bh. općina.

Podsjećamo, Ministar Ismir Jusko, u ime Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, a na temelju Odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, u razdoblju od 12. do 14. rujna u Sarajevu potpisao je sporazume o prijenosu sredstava kapitalnog granta namijenjenih za financiranje pripreme i izgradnje cestovne infrastrukture. Potpisani su sporazumi sa predstavnicima općina Vogošća, Sanski Most, Tešanj, Kakanj, Foča FBiH, Usora, Istočni Stari Grad i Grada Bijeljina, u ukupnom iznosu od 2.110.000,00 KM.

Dnevnik.ba

Tagovi: