StoryEditor
HBŽ

Potpisan memorandum o suradnji između MUP-a HBŽ-a i GSS-a Tomislavgrad

Piše fena  /  21.07.2023., 16:16h

Ministar unutarnjih poslova (MUP) Hercegbosanske županije (HBŽ) Mario Lovrić i pročelnik stanice GSS Tomislavgrad Ivan Bebek potpisali su u petak memorandum o međusobnoj suradnji.

Kako je istaknuto, ovim memorandumom stvaraju se temelji budućeg, još kvalitetnijeg zajedničkog djelovanja i suradnje te stvaranja preduvjeta za formaliziranje dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći u razmjeni znanja, vještina i informacija te logističke potpore.

Uzimajući u obzir konstantnu potrebu za aktivnošću spasilačkih službi, te svjesni porasta turističkih aktivnosti, posebice onih koji se baziraju na ekstremnim sportovima i outdoor turizmu odlučili su se na potpisivanje ovog vrlo značajnog dokumenta.

Potpisani memorandum o suradnji rezultat je, kako su kazali, svjesnosti važnosti organiziranog sustava koji u svakom trenutku može odgovoriti na izazove u svim uvjetima i na svim područjima.

- Cilj memoranduma je podizanje razine sigurnosti na području Hercegbosanske županije, posebice u slučajevima potrage za nestalim osobama kao i u drugim slučajevima spašavanja ljudi i materijalnih dobara, te ispomoći MUP-u u slučaju kada GSS Tomislavgrad može primijeniti svoja tehnička znanja - kazao je Lovrić.

Potpisanim memorandumom se ističe zajednička spremnost obiju strana, posebice na neplaćeni volonterski rad na kojem se bazira djelovanje Gorske službe spašavanja.

- Sretni smo zbog nastavka dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći kako u logističkim pitanjima tako i u razmjeni znanja, vještina i informacija - istaknuo je Bebek iz GSS-a Tomislavgrad.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 14:10