StoryEditor

Potpisan Kolektivni ugovor za policijske djelatnike u MUP-u Županije Posavske

Piše D  /  30.09.2019., 12:09h

Ugovor su potpisali predsjednik Vlade Đuro Topić i predsjednik sindikata djelatnika MUP-a Zlatko Tuzlak, priopćeno je iz županijske vlade.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo korektnošću vođenih pregovora i razumijevanjem Vlade za policijske djelatnike. Predsjednik Topić ujedno je čestitao današnji Dan policije 30. rujna koji se prvi puta obilježava u Županiji Posavskoj.

- Možemo se na izvjestan način pohvaliti postignutim dogovorom oko podizanja materijalnih prava policijskih službenika vezano za korekciju koeficijenata plaća. Nadam se da su za naredne dvije godine riješena materijalna prava policijskih službenika. Cilj je da u narednim godinama radimo na tome da nam policija bude materijalno opremljena, pojačamo stanje opreme, vozila i svega što policiji treba kako bi obavljala redovite aktivnosti – kazao je Topić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a Županije Posavske naglasio je kako je sindikat zadovoljan s odnosima kakve trenutno ima s Vladom.

-  Stekli smo dojam da Vlada ima ipak razumijevanja za materijalni položaj policijskih službenika koji je doista bio loš i nadam se da će u tom smjeru Vlada nastaviti. Vodili smo razgovore 5 mjeseci u svezi kolektivnog ugovora, razgovori su bili fer i korektni, a naši zahtjevi su dijelom ispunjeni – naveo je Tuzlak, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:45