Article_Top_970x250

Potpisan Kolektivni ugovor u oblasti zdravstva na području HNŽ-a

NAKON SUGLASNOSTI VLADE

Potpisan Kolektivni ugovor u oblasti zdravstva na području HNŽ-a

srp 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Fena

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Josip Masatović i predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a Osman Tufek potpisali su u petak Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području te županije.

Po riječima premijera Hercega, županijska vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a, kao i uvjetima i roku primjene, a današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora taj postupak je uspješno okončan, prenosi Fena.

Herceg je kazao kako je bilo potrebno puno zajedničkog napora, dijaloga i kompromisa kako bi se došlo do obostrano prihvatljivog rješenja, te da je čin potpisivanja Kolektivnog ugovora potvrda kako županijska vlada sindikate doživljava istinskim socijalnim partnerima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Nedavnim potpisivanjem Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području HNŽ-a i današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području ove županije pokazali smo našu predanost u traženju rješenja s ciljem poboljšanja uvjeta rada zdravstvenih djelatnika, ali i razine kvalitete zdravstvene skrbi", kazao je Herceg.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Josip Masatović istaknuo je kako je članstvo sindikata s velikom pozornošću pratilo postupak pregovaranja, koji je potrajao dosta dugo, a koji je ipak uspješno doveden do konca.

"Našim članovima zahvaljujem na razumijevanju, potpori i strpljivosti. Također, u ime svih članova oba sindikata, pregovaračkog tima sindikata i osobno, zahvaljujem predsjedniku Hercegu i svim članovima Vlade uvjeren u to kako će i u vremenu pred nama dijalog biti jedino sredstvo rješavanja svih otvorenih pitanja'', kazao je govoreći uime Sindikata Josip Masatović, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, ujedno i predsjednik pregovaračkog tima oba sindikata.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250