StoryEditor

Posušak oslobođen optužbi za smrt radnika, Županijsko tužiteljstvo najavilo žalbu

Piše D  /  23.02.2018., 09:02h

Općinski sud u Ljubuškom oslobodio je od optužbe 54-godišnjega Ž. B. iz Posušja, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Ž. B. stavljeno je na teret da je dana 6. rujna 2014. godine u mjestu Sovići, općina Grude, kao odgovorna osoba pri rukovođenju gradnjom i izvršavanju mjera zaštite na radu, postupio protivno Zakonu o zaštiti na radu.

Toga dana zadužio je radnika A. B. da izvede radove na trafo-stanici “Sovići”, iako prethodno nije osigurao sigurnost za izvođenje radova i nije zatražio neophodno isključenje električne energije na objektu. Smatrao je da će A. B. obaviti radove i pod takvim uvjetima bez štetnih posljedica za njegov život. Međutim, u jednom momentu A. B. je metalnom šipkom dodirnuo goli vodič i na taj način došao u neposredan dodir s visokim naponom. Posljedicom toga, uslijed djelovanja električne energije A. B. je smrtno stradao na licu mjesta, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

S obzirom na to da je riječ o nepravomoćnoj presudi, Županijsko tužiteljstvo će uložiti žalbu.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 13:05