StoryEditor

"Poštovane Livanjke i Livnjaci, od srca vam zahvaljujemo na nikad većem povjerenju..."

Piše D  /  16.11.2020., 02:11h

"Poštovane Livanjke i Livnjaci, od srca vam zahvaljujemo na nikad većem povjerenju koje ste ukazali HDZ1990 Livno.

Prema neslužbenim rezultatima HDZ1990 osvaja 9 mandata u Gradskom vijeću Livna, HDZ BiH osvaja 11 mandata, ŽNL 3, HRS 4, SDA 3, a SDP 1 mandat; rezultati su neslužbeni budući da glasovi putem pošte nisu prebrojani.

Također vam zahvaljujemo na povjerenju koje ste ukazali našem kandidatu za načelnika, dr. Nediljku Rimcu koji je po broju osvojenih glasova na drugom mjestu. Rezultati glasova govore nam samo jedno, a mi smo to znali i ranije, da je oporba trebala imati jednoga kandidata i da bi taj kandidat pobijedio s više od 2000 glasova razlike kandidata HDZ BiH.  Nakon rezultata itekako je jasno da je taj jedinstveni kandidat oporbe trebao biti dr. Rimac jer je čovjek koji ima najviše glasova. Logika nalaže da se treba okupiti oko najjačega, a da će dr. Rimac biti najjači pokazatelj su bili i svi predhodni izbori.

Međutim, to nikako ne znači da optužujemo gospodina Đapića i gospodina Perišu za poraz oporbe, svi imamo pravo birati i biti birani. Vjerujemo i kako spomenuta 2 kandidata oporbe nisu imali cilj razjediniti oporbu, nego da su zaista vjerovala u vlastitu pobijedu, što je itekako legitimno.

Svakako, čestitke gospodinu Čondriću na osvojenom mandatu.

Na kraju želimo zahvaliti oporbi koja je bila jedinstvena u sprječavanju izborne krađe, bez tog jedinstva pošteni izbori nisu bili mogući. Prizivamo to jedinstvo oporbe i kroz zajednički nastup u Gradskom vijeću Livna.

Zahvala svima koji su prihvatili biti na listi za Gradsko vijeće ispred HDZ1990, zahvala članovima biračkih odbora i promatračima koji su izvrsno uradili svoj dio posla. I još jedamputa biračima koju su dali nikad veće  povjerenje HDZ1990. Budite sigurni da vas nećemo iznevjeriti", priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:34