StoryEditor
Krišto s predsjednicom EP

"Poštivanje jednakopravnosti tri konstitutivna naroda i ostalih, ključ za ubrzanje reformskih procesa"

Piše fena  /  20.03.2023., 18:27h

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Bruxellesu s predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom o političko-gospodarstvenim prilikama u Bosni i Hercegovini, s akcentom na proces uspostave vlasti i europskom putu BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedateljica Krišto je istaknula razumijevanje da je kandidatski status našoj zemlji dodijeljen kao podstrek na daljnji ubrzani rad na usuglašavanju zakonodavstva te da će se Vijeće ministara BiH potruditi da opravda ukazano povjerenje europskih partnera.

Naglasila je da postoji pozitivno radno ozračje i da je Vijeće ministara već usvojilo nekoliko bitnih dokumenata za EU integracije te utvrdilo Nacrt proračuna za 2023. godinu, što će uveliko olakšati rad institucija BiH. Dodala je da su stabiliziranje političkih prilika i iskreni dijalog svih političkih aktera, uz poštivanje pune jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda i ostalih, ključ za ubrzanje reformskih i integracijskih procesa.

Predsjedateljica Krišto je zahvalila za kontinuiranu potporu europskih parlamentaraca našoj zemlji i izrazila uvjerenje da će BiH i zapadni Balkan ostati u fokusu interesovanja europarlamentaraca.  

Dnevnik.ba

31. svibanj 2023 12:14