StoryEditor

Pošta odgovorila na optužbe SDP-ovca da kupuju opremu za 131 mil. kn bez javne nabave

Piše D  /  29.04.2020., 10:04h

Reagirajući na optužbe SDP-ova saborskog zastupnika Saše Đujića, koji je optužbe na račun Hrvatske pošte, ali i vladajuće stranke, iznio u Hrvatskom saboru, Pošta je poručila da je procedura same nabave provedena u potpunosti sukladno zakonskim propisima.

Napominju da su u siječnju predstavili novu uslugu paketomata za usluge domaće žurne dostave paketa (Paket 24) te objašnjavaju da se radi o vrsti usluge koja je na izuzetno konkurentnom tržištu, koja nije unutar obveze univerzalne usluge te podliježe europskoj Direktivi.

„Najveći izazov koji svi pružatelji paketskih usluga imaju - na globalnoj razini - već je godinama upravo onaj dio koji se tiče uručenja same pošiljke korisniku“, poručili su iz Pošte, naglašavajući da je proces ispitivanja tržišta, planiranja i provedbe trajao dvije godine te da je bio vrlo opsežan.

„Kako bi korisnik sam birao mjesto i vrijeme dostave, a na jednak način i slao paket ako želi, u EU je standard odabrati upravo paketomat“, rekli su.

SDP-ov saborski zastupnik Saša Đujić optužio je u srijedu HDZ-ovce da koriste krizu uslijed epidemije kako bi napunili vlastite džepove, na što je Branko Bačić (HDZ) uzvratio kako oporba poseže za optužbama zbog straha od izbora.

Vladajućoj stranci Đujić zamjera jer, kaže, omogućuje da Hrvatska pošta mimo zakona o javnoj nabavi kupuje opremu za 131 milijun kuna.

„Ovakve neprovjerene izjave smatramo zlonamjernima jer se nastoji usporediti neusporedivo bez želje za informiranjem o konkretnim činjenicama“, poručili su iz Hrvatske pošte.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:45