Američki izaslanik za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer izjavio je u subotu u Neumu kako su neophodne određene izmjene u Ustavu kako bi se ispoštovale presude Europskog suda za ljudska pravaFENA -
StoryEditor
uskoro ćemo saznati

Posljednji dan pregovora u Neumu: Hoće li doći do dogovora?

Piše Fena  /  30.01.2022., 09:23h
Zadnji je dan pregovora o izmjenama izbornog zakonodavstva koji se od četvrtka vode u Neumu.

Što su pregovarači, politički lideri, eksperti i međunarodni posrednici uspjeli postići trebali bi saznati iza 11 sati kada se predviđa kraj razgovora.

Tijek dosadašnjih pregovora, uz umjeren optimizam, ali i umjerene informacije, prenosili su isključivo međunarodni medijatori, ali još uvijek je nepoznanica je li prikazani optimizam zaista zasnovan na napretku u dogovorima i mogućem sporazumu.

Osim vijesti da pregovori idu dalje, te kako su neophodne određene izmjene Ustava da bi se ispoštovale presude Europskog suda za ljudska prava, nijedna značajna novost nije izrečena.

Pri tome su se brojni eksperti za Izborni zakon i Ustav, ali i domaći političari, suzdržali od bilo kakvog komentara, vjerojatno uz preporuku europskih i američkih predstavnika.

Jesu li bosanskohercegovački lideri optimistični kao stranci i hoće li pregovori na jugu naše zemlje donijeti dogovor ili nova nezadovoljstva, saznat ćemo tijekom dana.

Dnevnik.ba

23. svibanj 2024 13:32