StoryEditor
solin

Poskok ugrizao radnika koji ga je pokušao ukloniti iz pogona tvrtke, ali jedna ga je stvar spasila teških posljedica

Piše desk  /  24.09.2022., 11:13h

Opasnu otrovnicu djelatnici su zatekli u pogonu među plastičnom ambalažom čija je pojava ubrzo postala viralni hit

Naša najpoznatija zmija otrovnica, poskok, svoju lošu reputaciju duguje mnogim netočnim mitovima. Stalno slušamo kako vrebaju iz kamenjara, u šumi padaju s drveća, skaču na ljude, ali ih malo tko može zamisliti u kući ili u tvrtki u kojoj radi.

Takav jedan slučaj dogodio se prije nekoliko dana u jednoj solinskoj firmi, piše Slobodna Dalmacija.

Opasnu otrovnicu djelatnici su zatekli u pogonu među plastičnom ambalažom čija je pojava ubrzo postala viralni hit. Djelatnici tvrke poskoka su uhvatili, a na slici je prikazan trenutak kada je poskok ugrizao jednog od radnika, ali srećom za radnu rukavicu.

Ne tako davno zmija je zatečena i hodniku jedne obiteljske kuće, također u Solinu, pa su intrevenirali vatrogasci, a od nedavno "nastanila“ se i u Splitu.

Posljednih dana često slušamo o zmijama koje su se počele približavati kućama, i naseljima općenito. Njihova pojava, tvrde stručnjaci, uopće ne treba iznenađivati. Dugotrajan sušni period zmije je natjerao da potraže vodu. Osim što vrebaju ptice, velika su opasnost za pse i same lovce.

Jedan takav bliski susret poskoka koji hvata zadnje sunčeve zrake u podsvilajskom lovištu, s jedne i lovca u čeki s druge strane, zabilježili su tamošnji neimari. Srećom da se lovac nije kretao i samim time nije stvarao nikakve vibracije što je glavni preduvjet zbog kojeg poskok reagira.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 21:09