StoryEditor
sjednica vlade

Posavska županija: Povećan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika

Piše fena  /  02.09.2022., 10:50h

Sada će za tu namjenu biti izdvojeno ukupno 370.000 maraka

Vlada Posavske županije na jučerašnjoj sjednici povećala je za 30.000 maraka iznos kojim se sufinancira prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola na području Posavske županije te će sada za tu namjenu biti izdvojeno ukupno 370.000 maraka.

Usvojene su odluke o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Posavske županije za 2022. godinu temeljem ugovora o sufinanciranju projekta utopljavanja školske dvorane Osnovne škole fra Ilije Starčevića u Tolisi i Osnovne škole Vladimira Nazora u Odžaku temeljem ugovora zaključenog između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije.

Kako novčana sredstva nisu planirana u Proračunu Županije Posavske za 2022. godinu (po 80.000 KM) potrebno ih je naknadno unijeti i rasporediti da bi postala sastavni dio Proračuna, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije za provođenje postupka javne nabavke radova utopljavanja objekta školske dvorane Osnovne škole fra Ilije Starčevića u Tolisi. Procijenjena vrijednost radova iz točke I ove Odluke iznosi oko 150.000 maraka bez uračunatog PDV-a.

Također, dana je suglasnosti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije za provođenje postupka javne nabavke radova utopljavanja objekta Osnovne škole Vladimira Nazora u Odžaku – objekt škole u parku. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 113.000 maraka bez uračunatog PDV-a.

Županijska vlada dala je suglasnost na Izmjene i dopune Plana i programa održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta za 2022.godinu zato što je nakon provedenih postupaka javne nabavke neophodno izvršiti preraspodjelu sredstava između ekonomskih kodova na temelju zahtjeva za preraspodjelu, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:37