Article_Top_970x250

PORUKA IZETBEGOVIĆU IZ SNSD-A: "Nema rada unutar Parlamentarne skupštine dok se ne formira Vijeće ministara BiH"

Sjednica propala i prije nego je počela

PORUKA IZETBEGOVIĆU IZ SNSD-A: "Nema rada unutar Parlamentarne skupštine dok se ne formira Vijeće ministara BiH"

lip 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ništa nas ne zanima dok se ne konstituira Vijeće ministara BiH, kategorični su po tko zna koji put iz SNSD-a.

- SDA nije ništa učinila da konstituira Vijeće ministara i ne znam što očekuju da mi sudjelujemo u imenovanju  članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i ono što je za njih posebno bitno - imenovanje članova Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe. Mi u tome nećemo sudjelovati – kazala je za Avaz.ba Dušanka Majkić, izaslanica SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je kazala, SNSD je principijelna stranka i njihovo mišljenje se nije promijenilo.

- Mi imamo svoje uvjete od početka i od njih nećemo odstupati. Nema nikakvog rada unutar Parlamentarne skupštine dok se ne formira Vijeće ministara BiH. Izetbegović nije čak ni po proceduri sazvao sjednicu, a ljuti se što mi nećemo sudjelovati u njoj – ističe Majkić.

Podsjetimo, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je 1. hitnu sjednicu Doma naroda za sutra.

Na predloženom dnevnom redu je izbor članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH - Ustavnopravne komisije, Komisije za financije i proračun i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet  i komunikacije.

Predviđeno je i imenovanje članova Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Inače, u petak je Klub zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, iz istih razloga, uputio predsjedateljici Zastupničkog doma Borjani Krišto zahtjev za održavanje hitne sjednice tog doma.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250