Article_Top_970x250

Poruka iz Hrvatske: Mladen Džidić ne može biti izručen BiH

bjegunac

Poruka iz Hrvatske: Mladen Džidić ne može biti izručen BiH

lip 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nadležna tijela Hrvatske obavijestila su Ministarstvo pravde BiH putem Interpola Zagreb da Mladen Džidić, osuđeni ubojica i bjegunac iz KPZ-a Mostar, ne može biti izručen BiH, potvrđeno je za Klix.ba

Nadležna tijela Republike Hrvatske obavijestila su Ministarstvo pravde BiH da je navedena osoba državljanin Republike Hrvatske i da, u skladu s Ustavom Hrvatske, on ne može biti izručen drugoj državi, rečeno je za Klix.ba u Ministarstvu pravde BiH.

Dodali su da su o eventualnom iniciranju ustupanja izvršenja kazne zatvora Hrvatskoj obavijestili KPZ Mostar koji je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne tjeralice.

Podsjetimo, Džidić je uhićen prije nekoliko dana u Zagrebu u jednom stanu gdje je bio pronašao utočište.

Naime, on se nakon redovitog dopusta od 11. siječnja nije vratio u Kazneno-popravni zavod Mostar.  Džidić se s redovnog dopusta trebao vratiti 11. siječnja u 13 sati, no nije se vratio.

Za to vrijeme mu se gubio svaki trag. Inače, u raspisanoj tkeralici je navedeno da je Džidić rođen 1974. godine u Wuppertalu u Njemačkoj te da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, Njemačke i Hrvatske.  Džidić je osuđen na 17-godišnju kaznu zatvora zbog ubojstva Branislava Obradovića, a prije sedam godina je u Mostar prebačen iz KPZ-a Zenica.

Dnevnik.ba

Tagovi: