StoryEditor
poglavar spc

Porfirije pozvao na molitvu za ubijene i ozlijeđene, pozvao na prestanak nasilja

Piše hina  /  03.05.2023., 17:58h

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije uputio je u srijedu sućut obiteljima žrtava masovnog ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi i pozvao na molitvu za ubijene i oporavak ozlijeđenih.

Četrnaestogodišnji učenik jutros je hicima iz očeva pištolja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u središtu Beograda ubio osmero svojih školskih kolega i zaštitara, a teško ozlijedio još sedam osoba, šestero učenika i nastavnicu. Jedna od ozlijeđenih učenica i nastavnica su u teškom stanju i liječnici im se bore za život.

"U muklom bolu slušam vijesti o katastrofi, kakva se u našem narodu i našoj otadžbini nikada nije dogodila", objavio je poglavar SPC-a na Instagramu i poručio da se moli "za stradalu djecu i djelatnika škole", te "za sve njihove roditelje, braću, sestre, srodnike", kojima je uputio "najdublju sućut".

Patrijarh Porfirije istaknuo je da su molitve, ljubav i sva ljudska briga i pažnja danas s djecom i njihovom nastavnicom koji su poslije pucnjave primljeni u dvije beogradske bolnice.

Uz poziv na "molitvu za mir i međusobnu ljubav", patrijarh je pozvao i na prestanak nasilja.

"Molim da svatko učini sve što je do njega za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promicanje nasilja u javnosti", napisao je Porfirije na svom Instagramu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:01