StoryEditor
nepravilnosti

Porezni inspektori u Mostaru, Čitluku i Čapljini izrekli novčane kazne od 29.100 KM

Piše desk  /  07.09.2022., 15:54h

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Županijskog poreznog ureda Mostar izvršili su 1. rujna 28 inspekcijskih brzih kontrola na području Mostara, Čapljine i Čitluka i te izrekli novčane kazne u ukupnom iznosu od 29.100 maraka.

"U izvršenim kontrolama otkriveno je pet neprijavljenih radnika, jedan obveznik koji nije imao fiskalizirani fiskalni uređaj, sedam obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa", navode iz Porezna uprava Federacije BiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, kako ističu, zapečaćena su četiri objekta, a u 12 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 29.100 KM.

"Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima", poručuju iz Porezna uprava FBiH.

Također pozivaju i građane, ako imaju saznanja o radu na crno, ali i drugim nepravilnostima, da prijave Poreznoj upravi FBiH, te naglašavaju kako se prijave mogu izvršiti anonimno putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i besplatnim pozivom na broj 080 020 333, te putem pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku "Nepravilnosti".

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:53