StoryEditor
inspekcija

Porezni inspektori na Vlašiću izrekli kazne u visini od preko 35.000 KM

Piše Boris Čuljak  /  14.01.2022., 15:47h
Porezni inspektori, u 22 djelomične kontrole na području Vlašića, otkrili su 11 neprijavljenih radnika, sedam obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, kao i tri bez odobrenja za rad, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, doneseno je devet rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i uručeno 19 prekršajnih naloga. Ukupni iznos izrečenih kazni je 35.350 KM.   

Kontrolu je vršio Županijski porezni ured Novi Travnik, a provjeravani su obveznici iz turističko-ugostiteljske i trgovinske djelatnosti.

Inspekcija će nastaviti da nadzire zakonitost poslovanja poreznih obveznika, aktivnosti na sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, posebno u mjestima koja posjećuje značajan broju gostiju.

Porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti pozvani su da usklade poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Dnevnik.ba

19. siječanj 2022 02:25