StoryEditor

Popularni talijanski voditelj natječe se u reality showu kako bi pomogao Međugorju

Piše D  /  10.02.2019., 11:02h

Njegova prisutnost neće biti u ulozi natjecatelja, nego kako bi svakog tjedna podijelio sakramente jednom od natjecatelja. Riječ je o novinaru i televizijskom voditelju Paolu Brosiju, koji je o tome govorio u intervjuu za La Nazione.

“Kao dio svog ugovora, tražio sam da imam mjesto za molitvu, da imam svoje duhovne knjige i krunicu. Svakog tjedna na otok će doći svećenik kako bi ispovjedio mene i svakoga tko će to željeti, a sa sobom će ponijeti i Presveti sakrament”, rekao je Brosio te dodao: “Ne pretjerujem kada kažem da će Bog biti devetnaesti natjecatelj na otoku.”

Za ulazak u reality show ga nije motivirala želja za slavom, nego vrlo plemeniti cilj povezan s Međugorjem, u svrhu kojeg je obećao donirati novčanu nagradu u slučaju pobjede.

“Priliku da odem na otok nisam želio propustiti, zato što želim ostvariti svoj san, a to je postavljanje objekata za prvu pomoć u marijanskom svetištu u Međugorju. Ako osvojim 100 tisuća eura, dat ću prvu polovicu za djela milosrđa, a drugu za financiranje Bolnice mira”, istaknuo je talijanski voditelj koji se na katoličanstvo obratio upravo u Međugorju.

O svom je obraćenju prije četiri godine napisao i knjigu, prilikom čijeg predstavljanja je istaknuo: “Marijine riječi u međugorskim porukama promijenile su moj život, spasile me kada sam bio na rubu i učinile da otkrijem Isusa u svakodnevnoj misi, evanđelju, ispovijedi i euharistiji. Molitva je najvažnija. Moramo svaki dan predati svoje brige Gospi i Isusu i moliti cijelim srcem. To je recept za mir u srcu, ljubav i oprost.”

Dnevnik.ba
 

25. travanj 2024 10:22