StoryEditor
obilna kiša

Poplavljene ceste i kuće: Olujno nevrijeme zahvatilo istok Hrvatske, jak vjetar rušio stabla

Piše hina  /  10.06.2022., 11:47h

Olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je jučer u poslijepodnevnim i večernjim satima dijelove Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije, a u petak ujutro je jak vjetar rušio stabla u Zagrebu. U Požeško-slavonskoj županiji olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je u četvrtak poslijepodne više gradova i naselja.

Najviše kiše palo je u Pleternici, Kutjevu i Bektežu, zbog čega je došlo do odrona kamenja na lokalne ceste te su poplavljeni putni jarci, izvijestilo je u petak Ravnateljstvo civilne zaštite. Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava građana zbog vode u stambenim objektima i na prometnicama. Na intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i saniranja štete nastale obilnim oborinama poslana su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.

Kiša uzrokovala probleme u prometu

Zbog velikih količina vode na kolnicima promet je bio otežan uz povremene zastoje zbog zatvaranja pojedinih dionica D51 u dijelu između Bekteža i Ferovaca te od ulaza u Kulu do sredine sela, ŽC 4101 Kaptol – Velika i ŽC4185 kroz naselje Alilovci. Nadležne službe tijekom jutra obavljaju sanaciju terena.

Na području Brodsko-posavske županije u Brodskom Stupniku u četvrtak oko 15:30 došlo je do plavljenja odvodnih kanala uz cestu ŽC 4244 između Starog Slatinika i Brodskog Stupnika. Voda se prelijevala preko ceste i promet je tekao usporeno. Intervencijom nadležnih službi očišćeni su kanali i pristupni mostovi radi bolje propusnosti oborina. 

Jak vjetar jutros rušio stabla u Zagrebu

Vatrogasci DVD-a Brodski Stupnik imali su dvije intervencije na području Starog Slatnika na prepumpavanju vode u kanal. U Osječko-baranjskoj županiji zbog obilne kiše u naselju Kešinci (općina Semeljci) sinoć oko 20 sati vatrogasci DVD-a Kešinci imali su jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma obiteljske kuće te su radi bolje propusnosti čistili oborinske kanale duž Ulice Matije Gupca.

Obilna kiša zahvatila je sinoć i Belišće. Vatrogasci DVD-a Belišće imali su oko ponoći intervencije ispumpavanja vode iz podruma u naseljima Kitišanci i Bistrinci. Intervencije su završene u 1:15. Jak vjetar jutros puše u Zagrebu, a Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o srušenim stablima. 

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 02:13