Article_Top_970x250

Ponovno žena, ponovno policajka: Novi napad u Francuskoj

La Chapelle-sur-Erdre

Ponovno žena, ponovno policajka: Novi napad u Francuskoj

svibnja 28, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Muškarac u francuskom gradu La Chapelle-sur-Erdre u petak je nožem teško ranio policajku, nakon čega je ubijen u razmjeni vatre s policijom, objavila je francuska žandarmerija. 

U potjeri za napadačem bila su uključena dva policijska helikoptera i više od 200 policajaca, prenosi agencija Reuters. 

Napadač je uzeo oružje od policajke te je krenuo u bijeg automobilom, a nakon što se s njim sudario nastavio je pješke. Okružen je u šumi pored grada te je pucao na policiju, prenosi Hina.

U pucnjavi su ozlijeđena dva policajca, a napadač je ubijen. Napadnuta policajka u bolnici je u kritičnom stanju, prenosi televizija BFM. 

Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin na Twitteru je napisao kako putuje na mjesto događaja. 

Zasad se ne još uvijek ne znaju motivi napadača. Ured francuskog antiterorističkog tužitelja objavio je da nadgleda situaciju, no da zasad ne predvodi istragu. 

Izvor blizak istrazi Reutersu je rekao kako je osumnjičenik u ožujku pušten iz zatvora u kojem je bio zbog nasilja. Osoblje zatvora reklo je kako je napadač tamo radikaliziran, dodao je izvor. 

Ovaj incident se događa mjesec dana nakon što je zaposlenicu policije u blizini Pariza ubio državljanin Tunisa koji je prije napada gledao muslimanske vjerske videosnimke koje glorificiraju džihad. 

Dnevnik.ba