StoryEditor

Ponovno odgođeno svjedočenje Smiljane Srnec

Piše D  /  21.01.2020., 10:01h

Smiljana Srnec je danas trebala reći što zna o lešu u zamrzivaču, a njezina obrana je do sada upućivala da bi krivnju za ubojstvu sestre Jasmine, koju je sakrila u zamrzivač, mogla svaliti na nekog drugog. 

Obrana je donijela nove dokazne prijedloge o kojima sud je sud morao odlučiti prije nego se krene u iznošenje obrane.

No, sud je odbio prijedloge obrane za izdvajanje kao nezakonitih dokaza zapisnike o očevidu, službene zabilježbe te nalaz i mišljenje vještaka Škavića, no kako je pitanje o važnim pravnim stvarima izdat će se pisano rješenje na koje stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu.

U međuvremenu je obrana u spis dostavila zapisnike o razgovorima s građanima, ali bez dokaznih prijedloga. Vezano uz prigovor obrane oko sijede dlake na ruci, optužba je dostavila DVD s fotografijama pretrage i obdukcije te predlažu da se to reproducira na raspravi. Obrana nema prigovora u odnosu na fotodokumentaciju. Tek sad moguće je vidjeti na kojim su mjestima nastali prijedlozi.

Prvo će odlučiti o prijedlogu obrane za novo psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje, čemu se optužba protivi jer smatra da je riječ o pokušaju odugovlačenja postupka.

Obrana predlaže svjedoke Damira Krčmara, Danijelu Herceg i Melitu Sećen Krasnić na iste okolnosti na koje je predlagao njihovo ispitivanje u ranijem postupku.

- Iz bilješki u spisu vidljivo je da ti svjedoci nemaju nikakva nova saznanja za koja dosad ne znamo. Opetovano se vrtimo u krug i ponavljamo iste dokaze o kojima je vijeće već odlučilo i tome ne vidim nikakav cilj ni svrhu - kaže tužiteljica.

Obrana traži izdvajanje kao nezakonitih dokaza zapisnika o očevidu u kući, nalaza i mišljenja vještaka Škavića, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:58