StoryEditor

Pompeo stigao u posjetu Sloveniji

Piše D  /  13.08.2020., 12:08h

Oba su ministra pri tom naglasila značenje intenzivnijeg bilateralnog strateškog dijaloga na svim područjima od zajedničkog interesa, objavilo je u priopćenju slovensko ministarstvo vanjskih poslova, nakon kraćeg razgovora Pomeo-Logar u ljubljanskoj zračnoj luci Brnik.

Kako se dodaje, Pompeo i Logar su izrazili uvjerenje da će ovaj posjet Pompea Sloveniji dati značajan novi doprinos za suradnju dviju država "na političkom području, u kibernetskoj sigurnosti, gospodarstvu znanosti i tehnologiji". Govorili su i o međunarodnim temama, a Logar je tom prilikom rekao da se transatlantska zajednica mora držati zajedno više nego ikad prije kako bi bila sposobna na učinkovit način odgovoriti brojnim izazovima s kojima se susreće.

Pompeo će se popodne na Bledu odvojeno sastati i sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, a na razgovorima u četiri oka bit će riječi i o regionalnim pitanjima u jugoistočnoj Europi, te bilateralnoj suradnji na području energetike, navodno i o mogućnosti uključenja američkih tvrtki pri eventulanoj gradnji drugog bloka nuklearke Krško.

Pompeo i Logar potpisat će popodne i zajedničku američko-slovensku izjavu o sigurnosnim uvjetima za uspostavljanje mreže tehnologije G5.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:09