Article_Top_970x250

Pomoć kasno stigla: BiH državljanin u Italiji čistio cisternu pa se ugušio

CRNA KRONIKA

Pomoć kasno stigla: BiH državljanin u Italiji čistio cisternu pa se ugušio

sij 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Policijska patrola, vatrogasna i ekipa hitne pomoći u petak oko podne došle su do cisterne u industrijskoj zoni Vilafranka

Vozač cisterne umro je od posljedica gušenja dok je čistio unutrašnjost spremnika na javnom parkingu u Vilafranki, u talijanskom okrugu Verona.

Pretpostavlja se da je 44-godišnji vozač, državljanin BiH, preminuo u četvrtak, 17. siječnja, u večernjim satima, piše "Corriere del Veneto".

U petak ujutro trebao je cisternu napuniti polistirenom, ali se nije pojavio na utovaru. Njegova kompanija je GPS-om detektora locirala cisternu i uputila poziv hitnim službama.

Policijska patrola, vatrogasna i ekipa Hitne pomoći u petak oko podne došle su do cisterne u industrijskoj zoni Vilafranka. U unutrašnjosti spremnika otkrili su tijelo vozača kojem nije bilo spasa.

Pretpostavlja se da je vozač pokušavao očistiti unutrašnjost cisterne, a umro je od gušenja nitroznim plinovima koji su ostali u spremniku nakon transporta.

Vozač je bio državljanin BiH koji je živio u Italiji, gdje je radio za tamošnju kompaniju za drumski prijevoz. Na mjesto tragedije u Vilafranku stigao je s praznom cisternom, nakon što je istovario teret u La Speciji, prenosi Srpska.info. 

Dnevnik.ba