StoryEditor
uznemirujući video

Pomahnitali napadač mesarskim nožem napao mladića na kolodvoru u Bruxellesu: "Vikao je Allahu Akbar"

Piše desk  /  20.01.2023., 10:06h

Belgijske vlasti privele su muškarca koji je mesarskim nožem napao mladića na željezničkoj stanici Gare du Midi u Bruxellesu ranije ovog tjedna te je optužen za napad s predumišljajem.

Mladića (17) u utorak ujutro, naizgled "iz vedra neba", mesarskim nožem napao je muškarac na željezničkom kolodvoru. Na snimkama objavljenima na društvenim mrežama vidi se kako je napadač nekoliko puta zarezao i ubo svoju žrtvu. Tinejdžer je ozlijeđen, no ozljede nisu opasne po život, prenosi Direktno.

Nedugo nakon incidenta 18-godišnji napadač je uhićen i zadržan u pritvoru, a tužitelji su izvijestili kako se napad dogodio kao posljedica ranijeg konflikta između dvojice mladića, javlja Brussels Times. Međutim, u opisu snimke navodi se da je napadač migrant koji je vikao "Allahu Akbar" te da 17-godišnjak nije jedini kojeg je napao.

Martin Francois iz ureda javnog tužitelja u Bruxellesu kazao je kako je napadač osumnjičen za napad s predumišljajem i premlaćivanje maloljetne osobe te za nošenje zabranjenog oružja.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 02:27