StoryEditor

POLOŽAJ HRVATA U BIH Riječi hvale opozicije u Saboru za državničke poteze Zorana Milanovića

Piše D  /  08.12.2020., 06:12h

Zastupnici saborske većine pohvalili su u utorak Vladine napore da zaštiti interese Hrvata u BiH te ocijenili kako bi bez pomoći Hrvatske njihova situacija bila lošija, no iz oporbe su rezervirani prema tim tvrdnjama.

Zaboravljeni narod i časni izuzetak

Miro Bulj (Most), međutim, ima sasvim drugačije viđenje pa za Hrvate u BiH kaže da su „zaboravljeni narod“, a HDZ proziva zbog politike prema Hrvatima u BiH, da je broj zastupnika iz BiH sa šest smanjio na tri, da se odrekao HVO-a.

Predsjednik Zoran Milanović veći je suverenist od vas, imao je hrabrosti odlikovati pripadnike HVO-a, čime je poslao poruku da je HVO dio hrvatskih obrambenih snaga, rekao je Bulj.

Predsjednika države hvali i Ante Prkačin (DP) koji kaže da je hrvatska politika prema BiH bila površna, nedostatna, često diletantska s jednim časnim izuzetkom. „Radi se o Zoranu Milanoviću koji zna i smije. Ima ih još koji znaju, ali malo tko smije“, rekao je Prkačin (DP) koji glavnim krivcem, „uzročnikom nereda i nemira, sukoba u BiH“, označava velikobošnjačku politiku.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:38