StoryEditor
sprječavanje ilegalnih migracija

Poljska počinje graditi ogradu od bodljikave žice na granici s ruskim Kalinjingradom

Piše desk  /  02.11.2022., 12:29h

Poljska će izgraditi ogradu od bodljikave žice na granici s ruskim gradom Kalinjingradom zbog zabrinutosti da bi ta enklava mogla postati kanal za ilegalne migracije.

- Izgradnja privremene barijere visoke preko dva metra počet će odmah - rekao je poljski ministar obrane Mariusz Blaszczak na konferenciji za novinare u srijedu, javlja Sky News.

Ministar Blaszczak naveo je sigurnosne zabrinutosti i osvrnuo se na krizu koja je pokrenuta prošle jeseni kada su tisuće afričkih i bliskoistočnih migranata pokušale prijeći granicu Bjelorusije u Poljsku, od kojih su neki umrli.

Europska unija je u to vrijeme optužila Bjelorusiju, bliskog saveznika Rusije, da šalje migrante avionom kao dio "hibridne" ratne kampanje za destabilizaciju Europe.

Blaszczak je rekao da će barijera Kalinjingrad biti slična onoj koju je Poljska postavila duž granice s Bjelorusijom prošle godine.

Enklava, u kojoj Rusija ima značajnu vojnu prisutnost, leži na baltičkoj obali između Poljske i Litvanije i odvojena je od Bjelorusije graničnim koridorom.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:42