StoryEditor

Poljoprivrednici odgađaju prosvjede za narednih deset dana

Piše D  /  01.02.2019., 04:02h

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Bićo kazao je za Fenu da se planirani prosvjedi odgađaju za narednih deset dana, jer postoje određene informacije da će Dom naroda sazvati sjednicu i usvojiti proračun FBiH za 2019. godinu.

Udruženje je prethodno dalo rok federalnim vlastima da do 31. siječnja usvoje proračun Federacije BiH upozorivši da će u suprotnom izaći na ulice i blokirati središnjice političkih stranaka te zgradu Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH.

Bićo je naglasio da su na radnom sastanku Udruženja koji je održan danas raspravljali i o izradi programa poticaja za 2019. godinu, ali da to nema svrhe, jer je poljoprivreda ‘blokirana‘ sve dok ne bude usvojen proračun.

Istaknuo je da je četvrti kvartal ostao neisplaćen te da bi prema zakonu trebao biti isplaćen u ožujku, najkasnije u travnju. Ali ako proračunne bude usvojen, Bićo ističe da neće niti nikakvih isplata.

- Ukoliko proračun ne bude usvojen, radikalnijim načinima ćemo tražiti prava za poljoprivrednike, kao što je blokada ulice ispred OHR-a - zaključio je Bićo.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:27