StoryEditor

Policijski načelnik u okolici Rijeke pretjecao na punoj liniji. Sudario se

Piše D  /  14.03.2019., 08:03h

Ladislav Planinac (54), načelnik policijske postaje Ozalj početkom ožujka je Yamahom karlovačkih registracijskih oznaka u Čavlima kod Grobnika prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama. Naime, očevidom mjesta nesreće je utvrđeno da je motociklom preko pune crte pretjecao automobil ispred sebe i sudario se s motociklom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak. Obojica motociklista su u nesreći zadobili ozljede i prevezeni su u KBC Rijeka na daljnje liječenje. PU primorsko goranska je u svom redovnom priopćenju izvijestila o nesreći pretprošlog ponedjeljka.      

- Teško su ozlijeđena dvojica vozača motocikla u dobi od 54 i 47 godina, stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila 2. ožujka na području Čavli. 54-godišnjak je upravljao motociklom marke Yamaha, karlovačkih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Delnica prema Rijeci te preko pune kolničke crte pretjecao osobno vozilo ispred sebe, kojom prilikom je udario u motocikl marke Honda, riječkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak. Uslijed udara 47-godišnjak je zajedno s motociklom pao te u klizanju udario u spomenuto osobno vozilo. Radi zadobivenih ozljeda ozlijeđeni motociklisti prevezeni su u KBC Rijeka - izvijestila je tada Pu primorsko goranska. S obzirom da se u priopćenju ne navodi da je nesreću prouzročio policijski službenik obratili smo se Pu karlovačkoj s upitom da li je točna informacija da je nesreću prouzročio načelnik PP Ozalj i da li će se protiv njega pokrenuti disciplinski ili neki drugi postupak na što su nam odgovorili da je 54-godišnji policijski službenik Policijske uprave karlovačke sudjelovao u prometnoj nesreći na području Pu primorsko goranske o čemu je objavljeno priopćenje na web stranici Uprave na kojoj se nesreća dogodila.

U odnosu na ovu prometnu nesreću nadležna policijska postaja protiv 54-godišnjaka podnijet će kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. U odnosu na Vaše pitanje vezano za sankcije od strane Policijske uprave karlovačke obavještavamo Vas da će Policijska uprava karlovačka po zaprimanju službene obavijesti o događaju od Policijske uprave primorsko-goranske utvrditi da li su u konkretnom događaju ostvareni elementi za pokretanje disciplinske odgovornosti. - odgovorili su iz PU karlovačke. S obzirom da raspolažemo informacijom da je isti načelnik na istom području zbog neprilagođene brzine također motociklom prouzročio nesreću i prije tri godine, a u kojoj se navodno bio i teže ozlijeđen, upitali smo Upravu u koliko je nesreća do sada sudjelovao ili ih prouzročio, na što su nam odgovorili da ne mogu iznositi taj podatak, jer podaci iz prekršajne ili kaznene evidencije nisu javno objavljivi. - javlja 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:24