StoryEditor

Policijske snage ostaju na ulazu deponije sve dok se prijeti novim blokadama

Piše D  /  10.12.2019., 10:12h

Kako su rekli za Pogled.ba u MUP-u HNŽ, policijske snage će ostati na ovoj lokaciji sve dok bude potrebe za njihovim osiguranjem deponije Uborak.

-Dokumenti koji su objavljeni jasno pokazuju kako policija ništa nije radila na svoju ruku nego smo samo provodili nalog koji je izdala Vlada Federacije i kojeg je potpisao premijer Fadil Novalić. Nastavak rada deponije je proglašen javnim interesom i policija je dobila zadatak da osigura nesmetani pristup deponiji Uborak, što je u konačnici i urađeno. Policijske snage će ostati na ovoj lokaciji sve dok postoji prijetnja da bi ponovo moglo doći do blokade ulaza u deponiju – rekli su iz MUP-a HNŽ za Pogled.ba.

S obzirom da aktivisti i dalje prijete blokadom deponije čim za to dobiju priliku, može se očekivati kako će policijske snage na ovoj lokaciji ostati duže vrijeme.

Inače, sa mostarskih ulica je danas nastavljen odvoz stotina tona smeća koje se ponovo nagomilalo zbog blokade deponije. Obilne kiše zadnja 24 sata dodatno pogoršavaju stanje i stvaraju se bujice koje otpad nose gradskim ulicama. Komunalne službe će imati idućih dana pune ruke posla kako bi barem djelomično sanirali nered koji je napravljen, a policija je najavila kako će poduzeti sve napore kako se blokada ponovo ne bi dogodila, te kako bi se provela odluka Vlade FBIH o nastavku rada mostarske deponije.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:26